Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
utorak, 29. studenoga 2016.
Grčka sladoled torta
Lagana i brza za napraviti. Ako želite umesto čokolade dodajte voće i biće prava letnja, osvežavajuća. Možete da je podelite i u više delova pa da dodajte keks, orahe, lešnike. . .
grcka sladoled torta
Sastojci.
13 dl mleka
300 gr šećera
4 kom želatina
600 gr šlaga
200 gr čokolade za kuvanje
300 gr keksa
Priprema:
Litru mleka i šećer staviti da provri i ostaviti 2-3min pa skinuti sa vatre.
U 3dl mleka istresti želatin pa ostaviti da odstoji.
U ohladjeno mleko i šećer dodati smesu od želatina i šlag pa miksirati.
Mutiti sigurno 15min jer je velika količina.
Podeliti na 3 dela pa u jedan staviti otopljenu čokoladu, u drugi mleveni ili lomljeni keks.
Ja nisam podelila dobro baš 3 jednaka dela pa mi je čokoladni deo malo veći ali to nije smetalo, pojela se svejedno i stavila sam lomljeni keks.
Dobro ohladiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar