Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 30. siječnja 2017.
Brza keks torta koju ne treba peći
Sastojci
– 500g petit beurre keksa
– 4 žumanceta
– 6 kašika šećera
– 4 kašike brašna
– 0,5 l mlijeka + mlijeko za umakanje keksa
– 1 vanilin šećer
– kašika maslaca
1. Pola litre mlijeka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca izmiješati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mlijeka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mlijeko polako sipati masu sa žumancima, stalno miješajući. Kuhati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
2. Keks umakati u toplo mlijeko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih bjelanaca.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar