srijeda, 24. kolovoza 2016.

Rahat lokum

RAHAT LOKUM

SASTOJCI:
pola kile šećera,
voda,
80 g brašna od krumpira,
100 g badema,
nekoliko kapi ružina ulja,
limunov sok

PRIPREMA:
Prokuhajte šećer, limunov sok i pola litre vode. Cijelo vrijeme skidajte pjenu i kuhajte 15 min. U krumpirovo brašno postupno dodajte litru hladne vode i miješajte pjenjačom.
Kuhanom šećeru dodajte krumpirovo brašno i miješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne počne odvajati. Tad je sklonite sa štednjaka, dodajte sjeckane bademe i ružino ulje te dobro izmiješajte. Posudu premažite uljem i u nu stavite masu. Pazite da ne bude deblja od dva prsta.

Ostavite preko noći. Dan poslije masu izrežite na kockice i uvaljajte u šećer u prahu. Poslužite uz kavu ili čaj.


Nema komentara:

Objavi komentar