Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 27. studenoga 2016.
Krompir iz rerne
Krompir iz rerne zalivan pilećim bujonom ( supom ). Krompir smo zalili supicom i stavili da se peče, ako niste probali ovakav način pečenja obvezno robajte, krompir se topi u ustima. Najbolja je domaća pileća supa sa svom onom masnoćom i slašću od piletine. Poslužiće vam i kocka ili iz kesice ali nije to to.
krompir iz rerne
Sastojci:
600 – 700 gr krompira
1 ravna kašika suvog začina
1 kašičica sušenog peršuna
100 ml ulja
500 ml pileće supe ( bujona )
1 kašičica šećera
soli po potrebi zavisno koliko je supa slana
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Krompir očistite i isecite na krupnije kocke.
Poslagati kropir u vatrostalnu ili keramičku tepsiju pa ga posuti suvim začinom, šećerom i peršunom ( po potrebi sa solju ) i preliti preko njega ulje pa supu.
Staviti da se peče.
Posle 20 minuta kašikom promešati krompir.
Krompir se može promešati sve dok potpuno ne omekani, posle ga nemojte dirati da s ene bi raspao.
Onda se ostavi da se samo zapeče.
Krompir je gotov kad supa ispari i on dobije zlatno žutu boju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar