Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
utorak, 17. svibnja 2016.
BEČKI KOLAČ - Prava čokoladno - kremasta fantazija
BEČKI KOLAČ - Prava čokoladno - kremasta fantazija
Idealan izbor za sve ljubitelje čokoldno-kremastih kolača, a takvih nije malo. Isprobajte ovaj recept i uvjerite se da je on prava dobitna kombinacija!
Sastojci:
Kore:
100 g maslaca,
150 g čokolade,
100 g šećera u prahu,
2 žlice brašna,
4 jaja
Fil:
350 g čokolade,
500 ml slatkog vrhnja,
3 žlice ruma,
3 žlice šecera u prahu
Ukrašavanje:
50 g čokolade,
1 žlica ulja
Priprema: Umutiti maslac i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmiješati.
Na kraju dodati čvrst snijeg od bjelanaca i lagano izmiješati varjačom. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smjesu i peći na 200 °C oko 30 minuta.
Ohlađenu koru presjeći na pola. Čokoladu izlomiti na manje komade, pomiješati sa slatkim vrhnjem i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag.
Na kraju dodati rum i još malo mutiti. Na tacnu staviti jednu koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar