utorak, 17. svibnja 2016.

BEZGLUTENSKA TORTA

BEZGLUTENSKA TORTA

Mnogi često imaju mišljenje kako bezglutenska prehrana nije ukusna. Istina je upravo drugačija – bez glutena ne znači da slastica ili općenito jela ne mogu biti lijepog okusa, mirisa, izgleda. Nadamo se da će vas ova naša bezglutenska torta uvjeriti u to. 
Istraživanja su pokazala kako bezglutenska prehrana je zdrava i to ne samo za osobe oboljele od celijakije, koji u organizam ne smiju unositi gluten, već i za sve one koji su odlučili reći NE industrijskoj prehrani punoj boja i konzervansa.


 Biskvit:

 3 jaja
125 gr mljevenih badema
125 gr sitno nasjeckanih sjeckanih badema
200 gr palente
1 žlica bezglutenskog brašna
250 gr maslaca
200 gr šećera
pola praška za pecivo
sok i korica jednog limuna i jedne naranče

src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type="text/javascript">  Maslac koji smo pretjodno ostavili na sobnoj temperaturi pomiješati sa šećerom. Potom polako dodavati bademe (mljevene i sjeckane) i sve dobro pomiješati. Kada smjesa postane kompaktna uz stalno miješanje postepeno dodavati jaja i žlicu po žlicu palente. Zatim dodati i sve ostale sastojke i smjesu staviti u kalup oblika koji želite. Staviti u pećnicu zagrijanu na 170 ºC oko 40 minuta. Ostavite biskvit da se malo ohladi te ga oprezno izvadite iz kalupa.

Preljev:

2 bijele čokolade
2 dl vrhnja za šlag

Čokoladu otopite na pari sa nekoliko žlica vrhnja za šlag i ostavite da se ohladi. Ostatak vrhnja za šlag umutite i pomiješajte sa ohlađenom glazurom, te ukrasite ohlađenu tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar