četvrtak, 26. svibnja 2016.

Crostata od marelica

CROSTATA OD MARELICA

Sastojci
(za kalup veličine 20x30 cm)
500 g lisnatog tijesta
600 g marelica iz kompota (ocijeđenih)
4 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje 'z bregov
100 g šećera
1 limun
20 ml ruma
50 g džema od marelica



Priprema 
Na brašnom posutoj radnoj plohi razvaljajte lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje.
Dno kalupa obložite tijestom, izbodite ga vilicom i odozgo poslažite marelice.
U metalnoj posudi električnim mikserom smiksajte jaja s vrhnjem za kuhanje, šećerom, naribanom limunovom koricom i rumom.

To smjesom prelijte marelice.
Pecite u pećnici na 160ºC oko 40 minuta.
Crostatu premažite džemom od marelica.

Nema komentara:

Objavi komentar