subota, 14. svibnja 2016.

Milk kocke

M I L K   K O C K E


Sastojci:

Kore:

6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode


Milk krem:

1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu

Toping:

200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka 4 kaš. šećera
150 g margarina

Priprema Kore:

1. Jaja umutiti sa šećerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
3. Dodati i vodu i sjediniti masu.
4. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5. Peći na 180 C, 20 min.

Milk krem:

Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.


Toping:

 Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin. Filovanje: Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Nema komentara:

Objavi komentar