srijeda, 1. lipnja 2016.

Monte torta

MONTE TORTA

BISKVIT 
3 žumanaca
3 žlice šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 bjelanjaka

Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 40 min na 180 C.

KREMA 
7½ dcl mlijeka
6 žlica gustina

5 žlica šećera
250 gr margarina
1 bijela čokolada

Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u 7 ½ dcl kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre, dodajte bijelu čokolada da se otopi pa kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto umućen margarin.

GLAZURA
½ lit vrhnja za šlag
30 dkg čokolade za kuhanje

Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskvit.

Nema komentara:

Objavi komentar