BRZA I SOČNA PITA SA JABUKAMA
Sastojci
Za testo:
360 g mekog brašna
250 g putera
kašičica soli
3 kašike šećera
6 kašika hladne vode
Za nadev:
8 zelenih jabuka
2 kašike mekog brašna
150 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
Za posipanje:
120 g mekog brašna
125 g putera
200 g smeđeg šećera
Priprema:
Od brašna, šećera, soli, putera i hladne vode zamesite testo i ostavite u frižideru 30 minuta. Za to vreme, jabuke oljuštite, izvadite semenke, izrežite na manje komade, pospite smeđim šećerom, cimetom i brašnom i dobro promešajte.
U drugoj posudi izmešajte brašno, smeđi šećer i puter i trljajte rukama tako da smesa izgleda kao krupnije prezle.
Testo razvijte oklagijom u obliku okruglog plićeg kalupa, pažljivo prebacite u pleh, ali tako da visi 3 cm preko ivice.
Ravnomerno rasporedite seckane jabuke, prekrijte smesom za posipanje, a višak testa palcem i kažiprstom uvijte oko pite da izgleda kao pletenica. Rub pite pokrijte folijom da ne bi izgoreo i pecite u rerni na 180 stepeni 45 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar