Kore:
9 jaja
9 kašika šećera
5 kašika ulja
8 kašika brašna
2 – 3 kašike kakaoa ( zavisno kako volite )
10 gr praška za pecivo
Fil I:
300 ml slatke pavlake
250 gr crne čokolade
Fil II:
1 l čokoladnog mleka
3 pudinga od čokolade
100 gr čokolade po izboru
100 gr margarina
200 ml slatke pavlake
Okolo je plag krem od čokolade a preko njega toping od čokolade kojim sam šarala po torti pa povukla sa rebrastom spatulom.
Priprema:
Prvo pravimo filove.
Slatku pavlaku staviti na vatru da se zagreje pa pre nego što provri skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati skroz dok se sve ne sjedini i bude kao topla čokolada.
Ostaviti da se hladi pa mlako staviti u frižider sat vremena.
Potom izvaditi iz frižider i umutiti mikserom.
Masa je kada je izvadite iz frižidera dosta stegnuta ali kada se umuti dobije se divan kremast fil.
Drugi fil pravite dok se hladi prvi.
Umutiti puding i 200 ml hladnog čokoladnog mleka ( šećer nije potreban jer je mleko već slatko ), a ostatak čokoladnog mleka staviti da provri.
Kada provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne, zatim skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu, promešati da se otopi pa ostaviti da se hladi.
Margarin sobne temperature umutiti pa mu dodati ohladjen puding.
Umutiti slatku pavlaku pa pola dodati masi sa pudingom, a pola ostaviti za onaj jedan sloj na torti.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Ulupati penasto belanca pa dodavati šećer uz mućenje.
Kada se dobije jaka pena dodati žumanca i ulje u mlezu i mutiti.
Na kraju dodajemo brašno, kakao i prašak za pecivo., sve sjedinimi da nema grudvica i istresemo celu masu u obložen pleh dimenzija 30 x 20 cm.
Stavimo da se peče 10 minuta pa smanjimo na 180 stepeni i pečemo još nekih 20 minuta zavisno od rerne.
Pred kraj testiramo čačkalicom, ako izadje suva gotovo je.
Pazite i da koru ne presušite.
Pečen biskvit ohladiti i vodoravno preseći da se dobiju tri kore.
Na tacnu staviti prvu koru, poprskati mlekom, naneti trećinu drugog fila, pola prvog i preko slatku pavlaku,d ruga kora, poprskamo mlekom i nanesemo ostatak prvog fila, trećinu drugog i poklopimo trećom korom koju takodje poprskamo mlekom.
Redosled slaganja može biti po želji, čvršći fil ide prvi pa mekši odgore.
Ohladiti tortu, dekorisati po želji i služiti.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar