Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 30. listopada 2016.
ČOKOLADNE TRUBE
SASTOJCI
Tijesto
350 gr brašna
150 gr šećera u prahu
180 gr margarina
70 gr mljevenih oraha
1 jaje
1 žumanjak
1 kašika kakaa
Krema
5 jaja
10 kašika šećera u prahu
1-2 kašike brašna
100 gr čokolade
200 gr margarina
Čokoladna glazura
100 gr čokolade
2-3 kašike ulja
PRIPREMA
Margarin izmrviti u brašnu pomješanim sa kakaom, dodati jaje, žumanjak, šećer, orahe i zamijesiti tijesto.
Rastanjiti 2 mm debelo, rezati na kocke 4×6 cm, omotati na limene kalupe-trube, staviti u lim i peći.
Ohlađene trube skidati sa kalupa i puniti kremom.
Jaja, šećer i brašno umutiti i kuhati na pari. Pred kraj dodati čokoladu.
U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.
Kremu staviti u vrećicu za ukrašavanje i puniti trube.
Krajeve truba umakati s obe strane u čokoladnu glazuru.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar