ponedjeljak, 3. listopada 2016.

Krem juha od bundeve

KREM JUHA OD BUNDEVE

Sastojci

1.5 kg bundeve
2 kom krumpira
1 glavica luka
1.5 l povrtnog bujona
2 zlicice đumbira, svjeze naribanog
1/2 zlicice currya
2 zlicice persina susenog ili svjezeg
1 1/2 zlice ulja
0.5 l vode

Priprema 

1. Bundevu ocistite od sjemenki, ogulite koru i iskeckajte na kockice velicine 1.5×1.5 cm. Ogulite krumpir i isjeckajte na kockice kao i bundevu.
2. Ukoliko nemate domace napravljen povrtni bujon, napravite ga od bujona u kocki.
3. Glavicu luka isjeckajte na kockice i prodinstajte na ulju. Dodajte 1/2 litre bujona, pricekajte da malo prokuha i dodajte nasjeckanu bundevu i krumpir, te prelijte preostalim bujonom. Dodajte vodu prema potrebi tako da je razina tekucine u istoj razini sa sastojcima.
4. Ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri dok bundeva i krumpir potpuno ne omeksaju. Kad omeksa skinite sa vatre i izmiksajte stapnim mikserom dok ne dobijete ujednacenu smjesu. Ubacite naribani svjezi đumbir te jos malo promiksajte.

5. Vratite na vatru, dodajte curry i usitnjeni persin, promjesajte i pustite da jos jednom kratko prokuha. Ako vam se cini pregusto dodajte malo vode dok ne dobijete zadovoljavajucu gustocu.

 izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar