Odlična predlog brzog ručka ili večere, ako žurite ili želite nešto drugo da probate. Integralna testenina, piletina, susam, pavlaka, sir i tanke kriške pečene slanine…
Sastojci za 3 osobe:
300 gr testenine ( koristila sam integralne makarone )
200 gr pavlake
100 gr majoneza
100 gr topljivog sira ( zdenka )
1 kašičica soli
1 kašičica senfa
6 tankih kriški suve slanine
300 gr pilećeg belog mesa
2 – 3 kašičice susama
nekoliko kriški mladog sira
može da se doda zelena salata, paradajz sečen u kockice ili sveži krastavci, ali se ćeli dodati neka salata
Priprema:
Iseckati pileće meso, posoliti pa na teflon tiganju propržiti.
Za to vreme staviti vodu da provri, da se skuvaju makaroni.
Kad voda provri zakuvati makarone, ostaviti 5 minuta da vri, isključiti vatru i ostaviti poklopljeno.
Kada se piletina ispržila, bez ulja na istom tiganju staviti kriške slanine i posuti susam.
Okrenuti slaninu posle minut – dva, jer kriškicama treba jako malo vremena da s eisprže.
Sve staviti na tanjir. Pokupiti i susam.
U posebnoj posudi pomešati pavlaku, sir, senf, majonez i so, pa sve dobro izmešati.
Ocediti testeninu, oprati pod mlazom vode, opet ocediti, protresti da brže izadje voda pa dodati je prelivu od pavlake koji smo umutili.
Sve promešati.
Na tri tanjira jednako servirati testeninu, pa preko staviti kockice belog mesa, trakice slanine, komadiće mladog sira, posuti susamom i poslužiti.
Ako servirate uz povrće onda i njega naslagati, dekorisati po želji.
Za ove tri porcije vam je dovoljan jedan paradajz seckan na kockice, pola krastavca ili pola zelene salate.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar