nedjelja, 9. listopada 2016.

Tursija

SVE PO 2 - TURSIJA..NEMA NIKAKVIH KONZERVANSA..

Jos jedan recept za lak nacin ukiseljenja povrca. Povrce koje je potrebno su: paradajez, paprika, karfiol, sargarepa i krastavci. Recept se tako naziva jer za ovo je potrebno po 2 kg od gore navedenih povrca. Presol je od vode i morske soli.

SASTOJCI 


Potrebno je:
2 kg paradajza (moze zeleni, roze ili crveni)
2 kg paprike
2 kg karfiola
2 kg sargarepe
2 kg krastavca

Za presol potrebno je:
malo vise nego po ukusu soli koliko stane u punoj posudi s povrcem vode 

PRIPREMA 

1. Sve povrce oprati. Papriku nozem malo isjeci pri samom vrhu. Paradajez izbosti viljuskom na 2-3 mjesta. Krajeve krastavca iseci. Karfiol podeliti na krupnije cvjetice. Sargarepu oljustiti i krajeve malo isjeci.
2. U posudu staviti vecu najlon vrecu, tako da krajevi malo izlaze is posude.
3. Poredjati redom jedan red krastavca, sargarepe, paprike, paradajeza i karfiola.
4. Ponoviti redjanjem dok ne potrosite sve povrce.
5. Posudu napuniti vodom. Vodu prosuti u drugu posudu i dodati morsku so tako da presol bude malo slaniji nego po ukusu. Dobro pomesati da se sol istopi. Nije neophodno da se presol kuva.
6. Presol prosuti u posudu napunjenu povrcem. Prilikom ukiseljenja povrce ce primiti visak soli od presola.

7. Prvo povezati kesu pa onda poklopiti posudu poklopcem.
8. Odloziti u hladnom da se ukiseli.

 http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar