utorak, 29. studenoga 2016.

Čokoladna bomba





Ova torta je prava čokoladna bomba, pojedete jedno parče i padnete u nesvest. Slatka, jaka, prava zimska. Tanke korice i dve vrste fila, sve od čokolade. Čvrsta je pa može da stoji i na toplom, dobro se dekoriše, a za dekoraciju fondanom je sjajna.

cokoladna bomba
Sastojci za kore:
Peku se 4 tanke:
10 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike kakaa
5 kašika prvog fila
3 kašike brašna
Umutiti belanca pa dodati šećer, mutiti da se skroz razbije pa dodati fil, kakao i brašno pa sve izmešati varjačom ili žičanom mutilicom.
U pleh staviti pek papir, otprilike neka srednja djuveč tepsija. Peći na 200 srepeni 10-15min.


Fil I:
10 žumanaca
250 gr prah šećera
300 gr čokolade za kuvanje
1 margarin
Umutiti žumanca sa prah šećerom pa dodati margarin sobne temperature i na kraju omekšalu čokoladu. Sve dobro izmiksirati.
Fil II:
2dl slatka pavlaka
100 gr čokolade za kuvanje
3 kesice šlaga
Staviti slatku pavlaku da provri, pa u nju staviti izlomljenu čokoladu i ostaviti da vri 3-4 minute. Skloniti pa prohladiti. Usuti u plastičnu posudu pa dodati šlag i miksirati. Biće čvrsto i gusto.

Filovati: kora, fil I, kora, fil I, kora, fil I, fil II, kora, fil I, kora, fil I pa sve namazati sa filom II.

Nema komentara:

Objavi komentar