Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 28. studenoga 2016.
Čokoladni kolač
Jedan brzi čokoladni kolač, jednostavan za pripremu.
cokoladni-kolac-2
Priprema se sastoji iz dva dela, za jedan deo vam je potrebno:
1 čaša ( mera je 200 ml ) mleka
1 čaša ulja
1 čaša šećera
4 kašike kakaoa
Za drugi deo:
2 cela jaja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
Preliv:
100 – 150 ml slatke pavlake
200 gr čokolade
Priprema:
Pomešati sve sastojke za prvi deo i dobro umutiti.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Podeliti prvi deo koji ste umutili na 2 jednaka dela.
U jedan deo dodati jaja, brašno i prašak za pecivo.
Dobro umutiti.
Uzeti okrugli kapu promera 23 cm ili po želji, možda više volite tanji kolač.
POdmazati i posuti brašnom pa staviti da se peče oko 25 minuta.
Zatim izvaditi kolač, preliti sa onom polovinom koju ste prethodno odvojili i vratiti 5 minuta.
Izvaditi kolač da se hladi, hladiti u kalupu.
Staviti slatku pavlaku da se zagreje, do tačke vrenja pa skloniti i dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati dok se sve skroz ne sjedini, potrebno je malo više mešati.
Preliti kolač u kalupu i ostaviti da se hladi.
Mlak kolač može da se ostavi u frižider sat vremena.
Posle nožem odvojiti glazuru od ivica kalupa, seći i služiti.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar