Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 28. studenoga 2016.
Kolač od čokolade i kafe
Jednostavan kolač od kafe za sve ljubitelje iste. Fini, meki biskvit i krem od čokolade za lepše popodne.
kolac od cokolade i kafe
Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevene kafe
1/2 praška za pecivo
1 kašika vode
1 kašika ulja
Krem:
300gr mlečne čokolade
250ml slatke pavlake
Odgore šlag
Priprema:
Prvo napraviti krem. Izmrviti čokoladu. Slatku pavlaku staviti da se zagreje, ali da ne proključa pa je istresti preko čokolade i mešati dok se ne otopi. Staviti u frižider da se stegne. Ja sam u zamrzivač da se pre stegne.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu i nastaviti mućenje. Dodati žumanca pa ulje. Na kraju dodati brašno, kafu i prašak za pecivo pa sve izmešati. Ugrejati rernu na 180 stepeni pa peći biskvit oko 30 minuta. Pečen i ohladjen biskvit preseći horizontalno.
Staviti prvu koru pa sav krem i poklopiti drugom korom.
Ulupati šlag pa namazati preko druge kore i ostaviti kolač od čokolade i kafe da se dobro prohladi pa poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar