Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 27. studenoga 2016.
Pasulj sa kobasicom
Ovu verziju pasulja pravim i leti jer ne treba puno truda oko njega, a kako moji ukućani ne mogu da zamisle da prodje neko vreme bez pasulja tako je ovaj najlakši metod pripreme.
pasulj sa kobasicom
Sastojci:
400 gr pasulja
1 kašika suvog začina
2 – 3 režnja suve slanine
100 ml ulja
2 kašike crvene, mlevene paprike
1/2 kašičice soli
2 – 3 zrna kima ( protiv nadimanja )
sveža kobasica po izboru ( ja biram tanju jer se pre ispeče )
2 pune kašike brašna
Priprema:
Očistiti pasulj ako ima pokvarenih zrna.
Naliti vode u lonac sa pasuljem i ostaviti da prokuva.
Kad prokuva tu vodu baciti pa naliti novu.
Naliti 3 x više vode nego što je pasulja.
Dodati kašiku paprike i suvi začin pa ostaviti da se kuva.
Kuvati sat ipo sa povremenim proveravanjem koliko ima vode.
Na kraju iznad pasulja treba da ima vode ” sa dva prsta” iznad.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Zagrejati ulje i dodati sitno iseckanu slaninu. Kad se slanina malo propržila dodati brašno, pržiti minut dva pa dodati papriku i promešati.
Ovu masu naliti u pasulj i promešati.
Istresti sve u keramičku ili vatrostalnu posudu i staviti u rernu da se peče.
U tiganj staviti kobasicu sa malo vode i ulja i prodinstati.
Spustiti kobasicu u rernu preko pasulja, da se kobasica zapeče tako u rerni.
Kobasicu nije potrebno dinstati u tiganju, možete je staviti zajedno sa pasuljem u rernu, posebno ako kupite probarenu.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar