petak, 9. prosinca 2016.

BANANA SNITE






SASTOJCI
Biskvit
• 7 zumanaca
• 60 gr secera
• vanilin secer
• naribane korice limuna
• 7 bjelanaca
• 120 gr secera
• 130 gr brasna
• 20 gr kakaoa
• 30 gr ulja

Krema
• 500 ml mlijeka
• 100 gr secera
• 50 gr pudinga od vanilije u prahu
• 2 zumanca
• 150 gr cokolade za kuhanje
• 50 gr secera
• 250 gr maslaca
• 2 kg banana
• cokoladna glazura

PRIPREMA
Zumanca, secer( 60 gr ), vanilin secer i koricu limuna umutiti dobro.

Bjelanca sa 120 gr secera umutiti u snijeg pa sastaviti sa smjesom od zumanaca, dodati brasno kakao i na kraju ulje. Izmjesati , izliti u pleh i peci na 200C° jedno dvadesetak min.Ohladiti prerezati i poprskati svaku koru slatkom vodom (prokuhati malo secera i vode).

Za kremu:
Dvije trecine mlijeka prokuhati. Ostatak mlijeka umutiti sa zumancima i pudingom pa dodati u prokuhano mlijeko ,mjesati 1-2 min da se zgusne. U medjuvremenu na pari istopiti cokoladu pa je sa secerom umjesati u jos toplu kremu. Maslac isjeci na kockice pa dodati i njega sve dobro izmiksati.

Prvu koru tanko premazati kremom poklopiti drugom pa i nju tanko premazati. Banane oguliti uzduz prerezati i redati po kremi. Preko banana namazati ostatak kreme pa preko nje glazuru od cokolade.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar