Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 9. prosinca 2016.
BANANA SNITE
SASTOJCI
Biskvit
• 7 zumanaca
• 60 gr secera
• vanilin secer
• naribane korice limuna
• 7 bjelanaca
• 120 gr secera
• 130 gr brasna
• 20 gr kakaoa
• 30 gr ulja
Krema
• 500 ml mlijeka
• 100 gr secera
• 50 gr pudinga od vanilije u prahu
• 2 zumanca
• 150 gr cokolade za kuhanje
• 50 gr secera
• 250 gr maslaca
• 2 kg banana
• cokoladna glazura
PRIPREMA
Zumanca, secer( 60 gr ), vanilin secer i koricu limuna umutiti dobro.
Bjelanca sa 120 gr secera umutiti u snijeg pa sastaviti sa smjesom od zumanaca, dodati brasno kakao i na kraju ulje. Izmjesati , izliti u pleh i peci na 200C° jedno dvadesetak min.Ohladiti prerezati i poprskati svaku koru slatkom vodom (prokuhati malo secera i vode).
Za kremu:
Dvije trecine mlijeka prokuhati. Ostatak mlijeka umutiti sa zumancima i pudingom pa dodati u prokuhano mlijeko ,mjesati 1-2 min da se zgusne. U medjuvremenu na pari istopiti cokoladu pa je sa secerom umjesati u jos toplu kremu. Maslac isjeci na kockice pa dodati i njega sve dobro izmiksati.
Prvu koru tanko premazati kremom poklopiti drugom pa i nju tanko premazati. Banane oguliti uzduz prerezati i redati po kremi. Preko banana namazati ostatak kreme pa preko nje glazuru od cokolade.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar