Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 1. prosinca 2016.
Brza torta sa breskvama
Torta je zaista brza, bude gotova za nekih 20 – 30 minuta, a ukus joj je kombinacija keks, voća i voćnog jogurta. Dobro ohladjena je prava poslastica za leto. Umesto breskvi možete koristiti bilo koje voće a spram voća koristite i sok za žele odgore. Torta može da se napravi i bez želea.
brza torta sa breskvama
Sastojci za donji sloj:
300 gr integralnog mlevenog keksa, može i obični
100 gr margarina
50 ml mleka
Fil:
400 gr kisele pavlake
400 gr ( velika čaša ) voćnog jogurta od kajsije ili breskve
250 ml slatke pavlake
30 gr želatina u granulama
100 gr šećera u prahu
3 kašike vode
500 gr breskvi ( nektarina )
Žele:
250 ml soka od narandže, breskve, kajsije, cedevita
1 kesica preliva za tortu
2 ravne kašike šećera
Priprema:
Keksu dodati polu otopljeni margarin i mleko i sve rukama izmesiti.
Obložiti kalup sa folijom, okolo.
Istresti keks pa utisnuti ga rukama na dno malo sastrane.
brza torta sa breskvama-1
Potopiti želatin u vodu.
Umutiti slatku pavlaku, pa dodati šećer i kiselu pavlaku i sve umutiti.
Na kraju dodati voćni jogurt i izmešati.
U mikrotalasnu ili na vatru staviti želatin da se otopi, 15 sekundi u mikro ili minut na vatri, da postane providan.
Želatinu dodati 2 kašike fila i izmešati pa onda sve zajedno istresti uz mešanje nazad u fil.
brza torta sa breskvama-2
Sada iseckati breskve i izmešati varjačom.
Mešanjem prvo 2 kašike dobijamo finu kremu i nema bojazni da će se želatin odvajati i biti grudvica.
Istresti sad celu smesu preko keksa i poravnati.
brza torta sa breskvama-3
Ostaviti u frižider.
Pomešati preliv dok je još u prahu i šećer pa dolivati sok i mešati.
Staviti na vatru i mešati do tačke vrenja ali da ne provri pa skloniti sa vatre da se hladi.
Mešati dok ne postane toplo i tako toplo preliti preko torte, brzo od sredine prema krajevima.
To raditi brzo jer se preliv brzo i sreže.
Vratiti u frižider na 3 – 4h pa dekorisati šlagom i poslužiti.
Držati u frižideru.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar