subota, 17. prosinca 2016.

Ćufte iz rerne sa povrćem





Jednostavni brzo sve samo spakujete u rernu. Koristite povrće koje je trenutno u sezoni i imate i prilog uz ćufte. Ako volite možete sve i da zalijete pred kraj sa krem supom od šampinjona pa dobijete sve u sosu. Varijacije su zaista razne, samo pustite mašti na volju.
cufte iz rerne
Sastojci:
800 gr mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 veča krompira, 1 veliki paradajz, 1 veliki ljubičasti luk
( može da se doda plavi patlidžan, tikvica, kupus, šargarepa, sečeno na kolutove )
2 pune kašike suvog začina
1 kašičica bibera
1 puna kašika sušenog peršuna lista
100 ml ulja
50 ml vode – ukoliko stavljate, tikvicu, kupus, patlidžan nemojte dodavati vodu jer one ispuste
malo soli


Priprema:
Mesu dodati iseckan sitno crni luk i beli, biber, suvi začin i peršun pa sve rukom izmesiti.
Ostaviti da odstoji dok pripremite ostale sastojke.
Krompir očistiti i iseči na kolutove, isto i sa ljubičastim lukom i paradajzom.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Istresti ulje i vodu ( ukoliko stavljate )
Oblikovati ćufte prvo i malo stanjiti ih.
Slagati kako hoćete, po kolut od svega, čega ima najviše ponavljate.

Prekriti folijom i staviti da se peče 60 minuta.
Skloniti foliju pa peći još 30 minuta.
Ukoliko želite sos, izmutite posle 60 minuta 300 ml vode i krem supu i zalijte, prodrmate
Servirati toplo.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar