Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 10. prosinca 2016.
DA LI BISTE JELI LJUBIČASTI HLEB? Ceo svet je poludeo za ovom zdravom namirnicom
Za antocijanine se veruje da pozitivno utiču na gojaznost pomažu u prevenciji kardiovaskularnih i neuroloških bolesti, pa čak i raka.
Beli hleb se već dugo smatra glavnim neprijateljem linije i zdravlja, pa ga mnogi zamenjuju integralnim, raženim, heljdinim, čak i mešavinom ova dva brašna, piše portal Stil.
Međutim, najnoviji hit u ishrani kada je u pitanju najčešći prilog jeste –ljubičasti hleb!
Znamo, zvuči čudno, ali svetski mediji bruje o pronalasku profesora Zoe Vejbijaoa (Zhou Weibiao) sa Univerziteta u Singapuru, prenosi Odditycentral.com.
Naime, on je želeo da pronađe način da promeni formulu hleba, ali da ipak zadrži njegov sjajan ukus i mekoću. rezultat njegovog istraživanja je ljubičasti hleb, za koji kaže da je ceo napravljen od potpuno prirodnih sastojaka.
Počeo je sa ekstrakovanjem antocijanina, prirodnog plavog pigmenta iz crnog pirinča, koji se može pronaći i u borovnicama i grožđu, izostavljajući njegova skrobna jedinjenja. Antocijanin je umešao u testo i dobio hleb mnogo bolji za ljudsko telo od belog!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar