Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
srijeda, 21. prosinca 2016.
IŠLERI! OVOM SVOM RECEPTU SAM VJERNA GODINAMA I NIKAD SE NISAM POKAJALA
Dva puta u životu mi je zastao dah kada sam ugledala išlere…
SASTOJCI
Tijesto:
10 dkg margarina
4 dkg maslaca
20 dkg oštrog brašna
3 žlice kakaoa
7 dkg mljevenog šećera
1 žumanjak
KREMA
2 jaja
1 žumanjak
2 ravne žlice škrobnog brašna
15 dkg mljevenog šećera
1 vanilin šećer
5 dkg margarina
5 dkg maslaca
GLAZURA OD ČOKOLADE
10 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica svinjske masti
PRIPREMA
Tijesto:
1.
Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.
2.
Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.
3.
Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta
4.
Pecite na 180 C 15 minuta
Krema:
5.
Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
6.
U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac
7.
Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera
8.
Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku
Glazura:
9.
Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne
10.
Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite
11.
Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku.
12.
Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere
13.
Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati
Posluživanje
Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar