Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 15. prosinca 2016.
Kolač sa kakao petit keksom
Brz i jednostavan kolač, kakao petit keks daje poseban ukus kolaču. Može da se pravi i sa običnim ali onda neće imati deo tog kakao ukusa koji je dosta jak, nego će kolač biti blag, pa kako volite….
kolac sa kakao petit keksom
Sastojci:
3 x po 16 komada petit keksa
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
500 ml slatke pavlake
200 ml mleka za umakanje keksa i nešto po izboru za dekoraciju
Priprema:
Razmutiti puding i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati i mešati sok se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema vazduha i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme odvojiti keks.
Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti.
Umakati keks u toplo mleko i poslagati previ red 4 x po 4 komada.
Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako ćete na primer stavljati šlag kao dekoraciju i odgore treći red keksa umočen u toplo mleko.
Premazati sa filom ako vam preostane i ostaviti sat – dva u frižider da se malo stegne, dekorisati zatim po želji.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar