Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 31. prosinca 2016.
KREMASTI PLAZMA KOLAČ
Za koru:
4 jaja,
4 kašike šećera,
4 kašike brašna,
1 šoljica ulja,
1 kesica praška za pecivo,
4 kašike kakaoa,
Koka-kolac sa kikirikijem400 ml Koka-kole.
Za fil:
300 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
200 g margarina,
200 g mlevenog, neslanog kikirikija,
250 ml Koka-kole,
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga od čokolade,
Kolac sa mlevenim keksom i koka-kolomSocni kolac sa kikirikijem, koka-kolom i mlevenim keksom250 ml Koka-kole.
Priprema:
Dobro umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera.
Dodati ulje.
U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao, dodati prethdnoj smesi pa dobro promešati.
Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ◦C.
Prohlađenu koru natopiti Koka-kolom.
U odgovarajućoj posudi dobro umutiti margarin i šećer u prahu.
Dodati mleveni keks i kikiriki pa promešati.
Dodati 250 ml Koka-kole pa lagano promešati.
Koru premazati pripremljenim filom.
Umutiti šlag sa 250 ml Koka-kole pa premazati kolač.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar