Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 22. prosinca 2016.
Lepeza krompir
Ništa lepše nego kad se krompir i slanina iskombinuju. Još lepše je kad nema puno muke oko jela. Samo pripremite i rerna svoje odradi. Ja mnogo volim ovakve recepte, a jelo na kraju preukusno.
lepeza krompir
Sastojci:
8 krompira srednje veličine
6 – 8 kriški slanine, mesnate ili pečenice, dimljenog vrata, šta imate ili volite
2 glavice crnog luka
nekoliko čenova belog luka, po želji
ceo paradajz, može i čeri
suvi začin i biber po ukusu
2 kašike paradajz pirea
100 ml ulja
200 ml vode
Priprema:
Krompir očistiti i zaseći svaki sa nekoliko rezova ali da ne idu do kraja krompira kako bui se presekao nego do neke 2/3.
U svaki prorez zabosti slaninu ili šta ste izabrali.
Luk iseckati.
Pouljiti tepsiju, poslagati krompir, okolo posuti crni i beli luk.
Iseći paradajz pa i njega rasporediti.
Posuti sa malo suvog začina i malo bibera ( suvog začina ide manje ako je slanina dosta slana )
Razmutiti u vodi paradajz pa preliti krompir. ( slika )
Dok to radite zagrejati rernu na 200 stepeni pa staviti pokriven pleh alu folijom da se peče sat vremena.
Posle skinuti i zapeći sve zajedno.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar