Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 9. prosinca 2016.
MENI JE OVAJ KOLAČ ZA ČISTU DESETKU: BAŠ JEDNOSTAVAN A JAKO UKUSAN!!!
SASTOJCI
Biskvit:
3 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
prstohvat soli
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
Krema:
7 jaja
5 vrećica želatine
4 žlice brašna
1 litra mlijeka
16 žlica šećera
2 žlice kakaa
1/2 l vrhnja za šlag
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
PRIPREMA
1. Izmješajte pjenasto žumanjke sa šećerom, soli, vanilijom, te postepeno dodajte brašno.
2. Dodajte snijeg i lagano izmješajte.
3. Stavite smjesu u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20×30.
4. Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Krema:
1. Izmješajte žumanjke sa 4 žlice šećera i 4 žlice brašna.
2. Želatinu rastopite u 3 dcl mlijeka i ostavite da nabubri.
3. Ostatak mlijeka dodajte u smjesu sa žumanjcima i kuhajte dok se ne zgusne cijelo vrijeme mješajući pazeći da vam ne zagori.
4. Kremu prebacite u drugu posudu da vam se brže ohladi i u mlaku smjesu dodajte želatinu i mješajte dok se ne rastopi.
5. Istucite bjelanjke u snijeg sa 8 žlica šećera.
6. Istucite vrhnje za šlag sa 4 žlice šećera.
7. Snijeg i tučeni šlag dodajte u smjesu sa žumanjcima i želatinom i lagano izmješajte.
8. Podjelite kremu u dvije posude.
9. U jedan dio dodajte kakao i lagano izmješajte.
10. Stavite obje smjesu na 15 min. u frižider. Kad izvadite iz frižidera svaku smjesu malo samo promješajte da se izjednači.
11. Stavljajte u tepsiju kombinirajući boje. Ja sam stavila otprilike u tri sloja, s time da sam na bijeli dio stavljala crni i obrnuto.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar