Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 16. prosinca 2016.
OBLATNE SA PLAZMOM ZA 10- AK MINUTA
Super ukusna i brzinska oblatna. Fil sa kiselom pavlakom i plazma keksom.
Sastojci
4 dl kisele pavlake
2,5 čaše ( 2 dl) šećera u prahu
250 gr margarina
300 gr mljevenog
1 pakovanje oblatni
Priprema
1.
U posudi za mješanje umutiti pavlaku i šećer.
U šerpici staviti margarin, te ga otopiti na laganoj vatri. Zatim dodati mljeveni keks i sve dobro promješati. Sjediniti umućene filove.
Gotovim filom premazati oblatne. Poslednju koru takođe premazati filom, pa posuti mljevenim keksom.
Oblatnu ostaviti da se odstoji i da se stegne, pa je sjeći na štangle
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar