Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
utorak, 20. prosinca 2016.
PITA SA MAKOM I ORASIMA ( POSNA)
SASTOJCI
Za kore
2,5 dl gazirane vode
2 kašike šećera
2,5 dl ulja
1 kašika suvog kvasca
600 g brašna
Za fil sa makom
250 g mlevenog maka
125 g šećera u prahu
150 g džema od šljiva
Za fil od oraha
250 g mlevenih oraha
125 g šećera u prahu
150 g džema od kajsija
Za premazivanje pite
džem od kajsija
mleveni orasi
PRIPREMA
U 2,5 dl mlake gazirane vode staviti kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati 2 kašike šećera, 2,5 dl ulja i brašna. Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 3 dela. Pomešati 250 g mlevenog maka sa 125 g šećera u prahu. Pomešati 250 g mlevenih oraha sa 125 g šećera u prahu. Razvaljati jedan deo testa staviti u podmazan kalup za pečenje veličine 20×35 cm, preko premazati 150 g džema od šljiva i rasporediti mešavinu od mlevenog maka i šećera. Preko satviti drugu razvaljanu koru, pa premazati džemom od kajsija i preko posuti mešavinu mlevenih oraha i šećera. Razvaljati treću koru i staviti preko. Ostaviti da stane 30 minuta, na par mesta izbockati do dna čačkalicon i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da sloj od mlevenog maka bude gore. Još toplu pitu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar