Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 15. prosinca 2016.
ZAPECENE PALACINKE U MLEKU SA ORASIMA I SECEROM
Sastojci
Palacinke
3 kom jaja
3dl mleka
2 dl kisele vode
300gr brasna tip 400
prstohvat soli
pola kasicice secera
na vrh noza praska za pecivo
3 kasike ulja
za uvijanje
18 kasika mlevenih oraha
18 kasika secera
3/4l mleka
Priprema
1.
Palacinke – Umutiti jaja penasto, potom odmeriti mleko, vodu i dodati jajima, lagano promesati. Dodati prstohvat soli, pola kasicice secera, na vrh noza praska za pecivo i ulje i promesati. Postepeno dodavati brasno i mutiti mikserom. Palacinke peci u grejanom teflonskom tiganju. Za ovu meru potrebno Vam je 12 palacinki. Pekla sam ih u tiganju precnika 28cm. Svaku palacinku posuti sa jednom kasikom mlevenih oraha i sa jednom kasikom secera.
2.
Palacinke urolovati i staviti red u keramicku, vatrostalnu ili neku drugu dublju tepsiju za pecenje. ja uvek koristim tepsijice koje su 28 cm duzine kako bi stavila tacno jednu palacinku po duzini i redjala jednu do druge. Stavite polovinu palacinki na dno.
3.
Potomih pospite sa tri kasike oraha i tri kasike secera.
4.
Stavite drugu polovinu urolovanih palacinki i opet pospite sa tri kasike secera i tri kasike oraha. Zalijte mlekom i ostavite da malo upiju.
5.
Pecite 15ak minuta na temperaturi od 200C. Samo da malo porumene, koliko da se zapeku odozgore.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar