Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 23. siječnja 2017.
Cvijetići-punjeni prhki keksi!!!
Fini keksi , koji se brzo naprave , meni najljepši kad ih punim čokoladnim filom.Mogu se filovati marmeladom i uvaljati u šećer u prahu.
Sastojci
250 g brašna
150 g oraha
100 g šećera u prahu
1 kom Vanilin šećera Dolcela
malo rendane limunove korice
150 g maslaca ili margarina
1 kom žumanjka
1 kom jaje
FIL :
100 g čokolade za kuhanje
malo maslaca
Priprema
1.
Sastaviti sve suhe sastojke, dodati jaje, žumanjak i maslac (margarin) pa izraditi tijesto.Izrađeno tijesto zaviti u prozirnu foliju, ostaviti u frižider da odstoji 1 sat.
2.
Tijesto razvaljati, pa modlom vaditi cvijetiće.Stavljati ih u pleh , obložen papirom za pečenje.Peći u zagrijanoj rerni na 180 C 12 -15 min dok dobiju finu boju.Prohladiti.
3.
Čokoladu i komadić maslaca otopiti na pari, prohladiti, pa filovati cvijetiće.Poslužiti.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar