Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 28. siječnja 2017.
Jednostavna torta od pomorandže
Osvežavajuća u ovim zimskim danima. Čokolada i narandža je uvek sjajna kombinacija. fini meki biskvit i krem od čokolade sa narandžom sigurno će ulepšati svako popodne.
Jednostavna torta od pomorandže
Sastojci:
Za koru:
2 jaja
100 gr šećera
75gr margarina
125g brašna
sok od pola pomorandže
1 kašika praška za pecivo
Za fil:
2dl slatke pavlake
1 krem fix
1 kašika šećera u prahu
2 pomorandže
Za glazuru:
100 gr čokolade za kuvanje
50 gr margarina
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom i praškom za pecivo pa dodati brašno. zatim usuti otopljen margarin i sok od pomorandže. Dobro sve izmešati pa sipati smesu u okruglu namašćenu i brašnom posutu modlu ili istresti na pek papir. Staviti u vruću rernu 5min, na 220 stepeni pa smanjiti na 180 i peći tako do kraja.
Ulupati slatku pavlaku sa kremfixom i šećerom u prahu, pa umešati sok od pomorandži. Koru vratiti u modlu i naneti fil. Tako ostaviti preko noći u frižideru. Mora da odstoji. Sutradan skinuti obruč i preliti glazurom. Čokoladu otopiti sa margarinom pa dobro izmutiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar