četvrtak, 26. siječnja 2017.

KEKSICI SA DZEMOM OD MALINA!!!






Sastojci
Tijesto :
100 g. maslaca (sobne temperature)
75 g. secera
2 kasike bijelog vinskog sirceta
2 kasike vode
200 g. brasna.
Za punjenje i dekoraciju:
150 g. marmelade od malina
150 g. secera u prahu
4 kasike tecne slatke pavlake (slatkog vrhnja).

Priprema
1.
U posudu stavite maslac,secer,sirce,vodu,i sve umutite mikserom.Dodajte brasno i zamijesite tijesto rukama.
Ruke operite,i samo oblikujte cistim rukama tijesto u kuglu(nije potrebno dodavati brasna)zavijte u providnu foliju i stavite u frizider da se ohladi 30 min.
2.
Rernu zagrijte na 200°C
Pleh veci, oblozite papirom za pecenje.
Testo poedlite na 2 dela,i oblikujte
2 role debljine (Q2 cm)svaku rolu lagano poravnati razvijacem.Sada pomocu drske od kuvace(varjace)utisnite po sredini od pocetka do kraja “udubljenje,i prebacite na pleh oblozen papirom napraveci razmaka.
Od tijesta mozete formirati i jednu veliku rolu,po vasoj zelji.
Pecite 12 min.
Za to vreme zagrijte marmeladu i pre nego sto provri,sklonite je sa sporeta.
Peceno tijesto izvadite i u udubljenje napunite dzemom(mozete dzem staviti u kuvarski spric ili u kesu manju ili pomocu dve kasicice)i odmah isecite na komade po vasoj zelji…
Ohladite kekse.
3.
U posudu stavite secer u prahu i tecnu slatku pavlaku i kasikom dobro izmesajte da dobijete finu glatku,guscu masu.Masu stavite u kuvarski spric sa manjim okruglim nastavkom i dekorisite..
Posluživanje
Keksici su kao strudle mekani,nisu tvrdi,jako ukusni,dobije se oko 25-30 komada.
Marmelada bi trebala da vam bude glatka a ako slucajno ima komadica voca kad je zagrijete onda propustite kroz sito da bude glatka.
Moze i neka druga marmelada ali ovako su svecaniji.

Nema komentara:

Objavi komentar