ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Kinder pingvin





Sastojci
16 osoba
Tijesto
5 jaja
5 jušnih žlica kristal šećera
5 jušnih žlica glatkog brašna
2 jušne žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Krema
500 ml mlijeka
4 jušne žlice gustina
5 jušnih žlica šećera
1 vanilin šećer
250 gr maslaca ili margarina
Glazura
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr margarina
2 žlice ulja
Dodaj u popis za kupnju
Priprema
Tijesto:
Žumanjke i šecer pjenasto umutiti, dodati brašno izmiješano s pecivom i snijeg od bjelanjaka. Manji četvrtasti lim (30 x 23) obložiti papirom za pečenje, uliti tijesto i staviti peci u zagrijanu pećnicu na 180 st.C.



Krema:
Gustin promiješati sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, dodati razmuceno brašno te kuhati uz miješanje dok se krema ne zgusne. Kremu ohladiti pa dodati dobro umućen margarin sa vanilin šecerom. Odvojiti tri žlice dobivene kreme.

Glazura:
Margarin i čokoladu rastopiti pa podijeliti na dva dijela.

Slaganje:

Biskvit prerezati na dvije polovice.

Na donju polovicu premazati polovinu kreme, poravnati te preliti polovicom čokoladne glazure i staviti u hladnjak da se glazura stegne.

Kad je glazura dovoljno očvrsnula na nju namazati drugu polovicu kreme, pokriti gornjim dijelom biskvita, namazati ga tanko sa tri žlice kreme koju smo ranije odvojili te preliti preostalom čokoladnom glazurom i spremiti u hladnjak.

izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar