nedjelja, 1. siječnja 2017.

Lešnik rozen torta





Baba Zora nam je opet bila vredna, pa je ovaj put spremala u rozen korama lešnik torticu. Iskoristila je samo pola kora pa tako nam je i recept pisala. Isto tako i vi možete da prepolovite kore na pola i da dva puta imate torte dužine rolata.
lesnik rozen torta
Sastojci:
750 ml mleka
2 pudinga od vanile
1 puding od lešnika
3 kašike šećera
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
50 gr pečenih, mlevenih lešnika
250 ml slatke pavlake, vrhnje za šlag, hulala
1/2 rozen kora
Odgore:
150 gr šećera u prahu
3 kašike vrele vode
1 kašika ulja
5 kapi prehrambene roze boje


Priprema:
Pudinge razmutiti sa šećerom i 250 ml mleka.
Ostalo mleko staviti da provri pa kad provri zakuvati razmućene pudinge i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusnulo skloniti sa vatre da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.
Ulupati slatku pavlaku.
Rozen kore preseći uzduž i uzeti pola, a pola ostaviti za drugu upotrebu.
Filovati : kora, puding krem pa slatka pavlaka i tako do kraja.
Odgore staviti glazuru.
Vreloj vodi dodati šećer u prahu, ulje i boju pa sve dobro umutiti.
Treba da je malo gušće od jogurta, nijansu samo, da bi s emoglo razmazati, ali da nije ni preretko pa da curi.
Ostaviti nekoliko sati da odstoji, da kore upiju i omekane pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar