Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
utorak, 31. siječnja 2017.
OVO MORATE PROBATI LEDENE KOCKE SAMO OVAKO I NIKAKO DRUGAČIJE
SASTOJCI
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka
Krema prva
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme
Krema druga
2 vrećice šlag pjene 250 ml mlijeka
PRIPREMA
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta. Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
Izvor:http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar