ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Rolat od mesa sa sirom i spanaćem






Predlog novogodišnje trpeze. Rolat je sjajan, samo sačekajte da se ohladi, da bi vam rezovi bili savršeni, tada se sir stegne, nemojte pogrešiti kao ja, pa seći vrelo. Iako znam da ne treba nisam izdržala, isekla sam i poslužila, ali se niko nije bunio, nestao je.
rolat od mesa sa sirom i spanacem
Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 cela jaja
sredina od odstajalog hleba
1 kašika suvog začina, so i biber
200 gr feta sira
200 gr spanaća


Priprema:
Mlevenom mesu dodati jaja, izmrvljen hleb, suvi začin, malo još soli i biber apo ukusu i izmesiti rukom masu.
Aluminijumsku foliju premazati uljem, pa pouljiti i ruke.
Izvaditi svu masu i napraviti na alu foliji pravugaonik.
Visina je kolika je folija, sa gornje i donje strane po 1cm da folija viri, a širinu idete dokle meso doseže, a da je debljine oko 1 cm.
Stavite vodu da provri pa spustite spanać. Kuvajte 2 – 3 minute, ocedite i provucite kroz hladnu vodu, dobro ocedite. Stisnite rukom spanać da višak vode još izadje pa na meso celom dućinom stavite spanać i prstima ga raširite da bude 2 – 3 cm širine.
Na spanać nanesite feta sir, celom dužinom.

Uz pomoć folije uvijamo.
Prvo podignemo deo koje je do vas, rolat će krenuti da se savija, malo tu još rukom stisnemo, da bi se sve lepo zalepilo i da nema viška vazduha.
Posle podižemo dok se ne urola i pomažemo rukama.
Uvijen rolat stisnemo sa obe strane i stavimo u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče 30 minuta.
Nakon 30 minuta skinemo foliju.
Lako se skida, zacepite samo jedan kraj i pokalo odvijate, samo azite vruče je.
Vratimo u rernu da se zapeče još nekih 15 – 20 minuta.
U tepsiji neka je uvek malo vode.
Pečen rolat bi trebalo skroz ohladiti, ali ako ne možete da čekate ovako kao mi onda secite i manđajte.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar