Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 29. siječnja 2017.
SARMA
SASTOJCI
500g fasiranog mesa
200g rize
1glavica crnog luka i kasika putera,
1glavica kiselog kupusa
pola rendane mrkve
zacini: vegeta, so, crni biber, aleva paprika, persun, 1 kasika ulja
Zaprska:
1kasika putera
1kasika brasna
200ml paradajza (tecnog)
200ml vode
zacini: so,vegeta,biber, bosiljak, persuna ….
PRIPREMA
1. U tavi sa kasikom putera istopljenog dodati isjeckanu glavicu crnog luka.
Pa dodati opranu rizu da se sve zajedno proprzi dok riza bude staklenaste boje.
2. U vanglu sa fasiranim mesom i ostalim sastojcima dodati preprzenu rizu i luk ,pa umjesati sve zajedno i kasiku ulja.
3. Pripremiti listove kupusa ..odvojiti jedan po jedan list kupusa pa filovati sarme .
4. Motati ih lijepo da se ne bi kasnije rasturile.
5. Redati gotove sarme u posudi i nekoliko parcica suhog mesa.
Preliti ih vodom poklopiti poklopcem i staviti u pecnicu da se krckaju 3-4 saata na nizoj temeperaturi 140°
6. Pri kraju kad budu gotove napraviti zaprsku :
U tavu staviti kasiku putera i kasiku brasna da se proprzi .
7. Zatim dodati paradajz i vodu i ostale zacine malo prokuhati.
8. Izvaditi posudu sa sarmama iz pecnice pa preliti sa zaprskom .
9. Vratiti posudu u pecnicu jos nekih 20 minuta da krcka .
Posluživanje
Prijatno !!!
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar