Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 30. siječnja 2017.
SULTANOVA SLATKA SARMA
Sastojci i priprema:
Sastojci:
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
1 fildžan brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina
Kokos:
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače
Priprema:
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.
Izvor:Super recepti
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar