Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 30. siječnja 2017.
Supa od povrća sa knedlama
Jednostavna i brza supa, posebno ako imate zamrznuto povrće koje ćete samo istresti i knegle umutiti. Supica na brzaka da se ugrejete kada dodjete sa posla u hladnim danima.
supa od povrca sa knedlamaSastojci:
400 gr mešanog povrća ( povrće može biti i ono za rusku salatu, može sa kukuruzom šećercem, minestrone povrće, baby mix, mediteranski, koji god da želite da isprobate ili već volite, možete da seckate i sveže povrće ako imate vremena ). Ja sam odabrala minestrone mešavinu jer u njoj ima i brokoli, karfiol, kukuruz, boranija, šargarepa, krompir, paštrnak i peršun, celer, grašak i naseckan praziluk.
1 kašika suvog začina
1 – 2 kašike ajvara ( ja sam bila skeptik ali je sjajno )
prstohvat bibera
2 jaja
120 gr griza
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Priprema:
U šerpu usuti 2l vode i istresti mešavinu povrća.
Kuvati dok se povrće ne skuva i bude mekano, zatim dodati ajvar, suvi zalin, pola kašičice soli i promešati.
Ako je potrebno dodati vode jer će knedle dok se budu kuvale da upiju vode, pa da vam se ne desi da se previše zgusne.
Umutiti jaja sa grizom i dodati pola kašičice soli.
Ostaviti da dostoje 10 minuta.
U supu koja vri staviti kašiku da se zagreje pa vaditi knedle.
Ostaviti da se na srednjoj vatri kuvaju 10 minuta.
Skloniti sa vatre i poklopiti 5 minuta.
Ako procenite da je malo supe dolijte vruće vode i sačekajte da opet provri pa onda sklonite.
Kada odstoji 5 minuta supa je spremna za serviranje.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar