utorak, 10. siječnja 2017.

ZAČIN iz domaćinstva koji uništava ćelije RAKA, te sprečava SRČANI udar!







Vi vjerojatno već znate da je crvena paprika ljut začin, ali pored svog okusa, ovaj začin je nevjerovatan prirodni sastojak koji može poboljšati probavu. Osim toga, njegova potrošnja može vam pomoći spriječiti ili smanjiti rizik od srčanog udara.



Ovaj neverovatni začin je također sposoban za uništavanje ćelija raka sa nemilosrdnom efikasnošću zbog činjenice da ima u izobilju kalcij, kalij, i Vitamin C A, C i B kompleksa.

Ljuta crvena paprika je dokazano efikasna u liječenju raka, jer sadrži kapsaicin.

Istraživači sa Univerziteta u Pitsburgu, sproveli su istraživanje na pacijentima s rakom gušterače koji su bili tretirani sa ovim začinom. Oni su otkrili da ljuta paprika inhibira funkciju mitohondrija i izaziva programiranu ćelijsku smrt kancerogenih ćelija poznat kao apoptoza. Najbolji dio je da normalne ćelije pankreasa ostaju neoštećene.

Kao što smo spomenuli, ljuta paprika je super za probavu, ali i pomaže u borbi protiv pretilosti. Sve što treba da uradite je da konzumirate 10 grama ovog začina uz obroke i apetit će se smanjiti. Osim toga, može podići metabolizam dijetalnih masti, ali se može koristiti za sterilizaciju rane i zaustavljanje krvarenja.

Međutim, ne smijete konzumirati previše ovog začina, tako da ne doživite iritaciju crijeva i kao posljedica toga, možete iskusiti dijareju.

Sljedeći put kada kupujete namirnice, ne zaboravite uzeti crvenu ljutu papriku i odmah je početi koristiti.

Izvor: pozivitno.info

Nema komentara:

Objavi komentar