Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 27. veljače 2017.
Čaj u kesici može biti kancerogen ako prvo ne uradite ovo
Čaj ima brojna pozitivna dejstva na naše zdravlje, međutim, ako redovno koristite onaj u kesici, imamo loše vijesti za vas.
Brojne jeftinije kesice čaja premazane su jedinjenjem epihlorohidrinom – poznatim kancerogenom koji je posebno aktivan u vreloj vodi.
Ipak, postoje i dobre vijesti ako ne možete bez vaše šoljice čaja. Ovo jedinjenje se rastvara u vodi i zato je najbolje da prije korištenja isperete kesicu čaja.
Tek onda sigurno možete da napravite čaj prateći instrukcije proizvođača na pakovanju.
Mnogi proizvođači su nedavno počeli da prave kesice za čaj od plastike koja počinje da se razlaže na temperaturama znatno nižim od onih potrebnih za pravljenje čaja, piše “Coldmoontea”
Izvor: telegraf
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar