Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 23. veljače 2017.
Krem supa sa peršunom
Ako želite neku supicu na brzinu, a imate samo malo sastojaka, uglavnom imamo peršun, bilo da je svež ili sušeni, uvek možete napraviti ovu. Veoma lako i jednostavno je prirpemite i uživajte.
krem supa
Sastojci:
2 kašike brašna
1 kašika putera
4 kašike maslinovog ulja
400 ml mleka
400 ml vode
1 glavica crnog luka
1 veza peršunovog lista ( 2 kašike suvog peršuna )
suvi začin, so i biber
Priprema:
U šerpu staviti puter i ulje i kada se otopi i zagreje dodati sitno iseckan crni luk da se malo proprži.
Kada postane staklast i skoro upržen dodati brašno i mešati dok brašno ne postane svetlo žuto, pazite da ne zagori.
Zatim naliti mleko u mlazu i mešati, pa vodu, sve uz mešanje.
Dodati zatim peršun, kašiku suvog začina i malo bibera ( po ukusu )
Ostaviti da vri 2 – 3 minute pa skloniti sa vatre, probati i ako je potrebno dodati soli i bibera po ukusu.
Poslužiti toplo.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar