Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
ponedjeljak, 27. veljače 2017.
ZA MENE JE OVAJ KOLAČ PRAVO OTKRIĆE…U MNOŠTVU DRUGIH NAJBOLJI
Sastojci
BISKVIT
6 bjelanjaka
250 g šećera
3 žlice brašna ( pola ostro , pola meko)
1 žlica tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1 žlica krušnih mrvica
200g mljevenih oraha
KREMA
1,200 l mlijeka
12 vrhom punih žlica oštrog brašna
250 g šećera
200 g maslaca ili margarina
4 vanil šećera
1 Rum šećer Dolcela
200g tamne čokolade
200g bijele čokolade
400 ml slatkog vrhnja
+ 250g pettit keksa
GLAZURA
150g tamne čokolade
50g maslaca ili margarina
50ml mlijeka
5 -7 žlica slatkog vrhnja
Priprema
1.
BISKVIT
Bjelanjek cvrsto istuci s prstohvatom soli, dodati secer i miksati jos bar 6-7 min, dodati sve ostale sastojke ili ih
umjesati kuhacom ili mikserom par sekundi na najmanjoj brzini.
Tepsija velicine 38×30 peci na 180 stupnjeva 20 ak min.
2.
KREMA
Zakuhati mlijeko oko 1 l dodati mu u preostalih 200 ml izmjesane zumanjke , secer, brasno. Staviti na hladjenje prekriveno prijanjajucom folijom ali po povrsini kreme, ne po rubovima posude. Izraditi maslac ili margarin s vanil secerom i rum secerom i dodati ohladnjenu kremu i dobro izmiksati mikserom. Podijeliti na dva jednaka dijela vaganjem.
Rastopiti obje vrste cokolade. U jednu dodati bijellu cokoladu a u drugu tamnu cokoladu. Umjesto cokolade mozete staviti i bijelu i tamnu linoladu ili nutellu. Da krema koja je sama po sebi tesk bude prozracnija i laganija ja dodam izradjeno slatko vrhnje cca400 ml znaci u svaku kremu 200 ml izradjenog slatkog vrhnja.
3.
BISKVIT+ ZUTA KREMA+PETTIT KEKSI+TAMNA KREMA+GLAZURA
U frizider preko noci. Dooobro ohladiti i rezati tankim nozem ili skalpelom. Nakon svakog reza ostricu obvezno obrisati
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar