Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 23. ožujka 2017.
CAPPUCCINO KOLAČ S BIJELOM ČOKOLADOM I PLAZMA KEKSOM
SASTOJCI:
300 g. izlomljenog plazma keksa
100 g. bele čokolade
30 g. praha za kapućino
3 kom. jaja
150 g. šećera
125 g. maslaca ili margarina
4 dcl. mlečne slatke pavlake
40 g. šlag praha
glazura
100 g. čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
PRIPREMA:
Jaja i šećer penasto umutiti, dodati kapućino i kuvati na pari desetak minuta, dok se malo ne zgusne.
Ostaviti da se skroz ohladi.
Mikserom umutiti maslac sobne temperature i sjediniti sa smesom od jaja i kapućina.
U slatku pavlaku dodati šlag prah i umutiti pa dodati prethodnu smesu lagano mešajući.
Dodati i izlomljeni plazma keks i sitno seckanu belu čokoladu.
Sve izmešati.
Duguljasti kalup zapremine 1,5 l. obložiti najlon ili al. folijom, rasporediti smesu i ostaviti nekoliko sati u zamrzivač da se fil stegne i da se sjedine ukusi.
Dekorisati čokoladnom glazurom i zrnima kafe.
Izvor: bonitarecepti
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar