Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 4. ožujka 2017.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA BEZ PRLJANJA SUDOVA
Sastojci
1,5 šolja brašna
3 kašike kakao praha
1/2 šolje šećera
5 kašika ulja
prstohvat soli
1 kaf.kašika sode bikarbone
1 kaf.kašika sirćeta
1 kaf.kašika ekstrakta vanile
1 šolja vode
Priprema
1.
Pomešati sve sastojke u posudi u kojoj će da se peče u rerni.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.
Posluživanje
Moze se na kolač staviti glazura od čokolade,
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar