Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 2. ožujka 2017.
JEDNOSTAVNE ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA POLA SATA
Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to slučaj s kremšnitom! E sad, hoće li to biti obična, Samoborska, iz Podlehnika, Zagrebačka ili koja druga, nije toliko važno.
Sastojci:
250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Za kremu:
1 Krema za kremšnite
500 ml vode
Za šlag:
600 ml vrhnja za šlag
2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
200 g čokolade
30 g maslaca
Priprema
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm). Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta. U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu. U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute. Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta. Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu. Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Posluživanje:
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Savjet:
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar