Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
srijeda, 22. ožujka 2017.
KARAMEL OBLANDE SA KISELOM PAVLAKOM
SASTOJCI
1 pakovanje velikih oblandi
500 gr šećera
3 čaše ( čaša od 2 dcl) kisele pavlake
250 gr putera ili margarina
300 gr mlevenog Plazma keksa
PRIPREMA
U posudu staviti šećer, na tihoj vatri karamelisati da bude svetlo braon boje.
Dodati karamelisanom šećeru kiselu pavlaku i na tihoj vatri uz povremeno mešanje kuvati dok se šećer ne istopi.
Dodati puter ili margarin da se istopi. Skinuti sa vatre i umešati mleveni Plazma keks.
Filovati oblande. Zadnji list ne filovati. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohlade. Seći na štanglice.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar