srijeda, 8. ožujka 2017.

MAMINE OBLATNE SA GRISOM NAJBOLJE OBLATNE NA SVIJETU






Sastojci
1 velika solja za caj mleka
20 kasika secera
2 kocke cokolade za kuvanje
8 kasika griza
1 maragrin (250g)
1 manje pakovanje oblande
Priprema
1.
prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne
2.
u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesati
3.
smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka
4.
griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan
Posluživanje






moja oblanda na slici je napravljena od duple mere i sa velike oblande…

Nema komentara:

Objavi komentar